Online journalistiek

  • Met je buggy door de drive-thru
  1. 1

Naast het schrijven van SEO-teksten, een controle op gebruiksvriendelijkheid van websites en het smeden van social media plannen, heb ik me ook gespecialiseerd in online journalistiek. Met name voor travelwriting en artikelen over culturen zijn mijn online voetsporen te vinden. Maar, vanwege mijn wetenschappelijke achtergrond, tover ik wetenschappelijke teksten om tot begrijpbare artikelen. Immers, dit doe ik dagelijks voor mijn online magazine.

Online journalistieke artikelen

Tot op de dag van vandaag behelzen mijn artikelen vooral mijn passies: reizen en culturen. Met name travelwriting en storytellig zijn mijn darlings. Ik kan daarbij zo heerlijk in een romantische, idyllische pen duiken. Want hoe mooi is het om de wereld te vertellen hoe een geisha tot bloei komt en mijn verbazing te delen over de Amish die met hun buggy’s door de drive-thru van bijvoorbeeld de McDonalds rijden? En hoe gaaf is het om persreizen te maken van Mechelen tot Cambodja?

Maar naast mijn darlings heb ik natuurlijk ook ervaring in het afnemen en uitwerken van interviews, het schrijven van recensies en het vertalen van (sociaal) wetenschappelijke teksten naar interessante journalistieke kost in alledaagse taal. Mijn online specialisaties uit mijn rugzak pas ik altijd toe op mijn journalistieke artikelen. SEO, B1 niveau (met soms een flirt naar C2) en kortere alinea’s waar Google zo van houdt…

Heb je een leuke journalistieke opdracht voor me? Schroom dan niet om contact op te nemen. Eerst even meer lezen? Dan is hier mijn portfolio:

Portfolio

Zuco 103: ‘We zijn doorgegaan waar we zijn gestopt’

Zuco 103

Onmogelijke liefde voor meisje van de Hmong

Meisje van de Hmong in Sapa

Handboek voor Geisha’s – van maiko naar geiko

Sunset-Geisha-Japanexperterna.se-CC-BY-SA-2.0.1

Che Sudaka over hun ritmes en teksten

Che Sudaka

Het groen van Fort Lauderdale in Florida

Mangroveboom Hugh Taylor Birch State Park

Wynwood Art District: Art is dope in Miami

Street Art Miami

Tentoonstelling de zee – salut d’honneur Jan Hoet

Mu.Zee Oostende

Met je buggy door de drive-thru: De Amish van Lancaster

Amish parkeerplaats

Wandelen over de ongebaande paden van Phnom Penh

School at Koh Dach Cambodia

O, en voor ik het vergeet, PR en Communicatie werkzaamheden bevinden zich ook in mijn rugzak! Ook dit behoort tot mijn dagelijkse praktijk.

Voor maar € 45 per uur duik ik in mijn pen voor je

Neem vrijblijvend contact op